Harpen og dens historie
I oldtidens ægypten finder man den bueformede harpe afbildet på utallige kunstværker.
Det beviser at harpen har eksisteret så langt tilbage som 3000 år før Kristus.

De fleste af den tids forskelligt formede harper er i vores tid genopdaget i mange afrikanske lande.
Det er umuligt at afgøre om de har adopteret harpen fra Ægypten , da de bueformede harper har været vidt udbredt over det meste af jorden.

Harpen blev introduceret i Europa op igennem det sidste årtusinde inden den kristne æra.
I Grækenland forandredes den originale form, som det kan ses på eksempler i den græske kunst , hvor harpen ofte blev afbildet med to andre karakteristiske instrumenter, Kythera og Lyra.
Denne nye type harpe spredte sig fra Grækenland til resten af Europa, hvor den blev brugt allerede i den tidlige middelalder.

Det blev kelterne som tog instrumentet til sig. I Irland blev harpen et nationalt symbol ,og den kan stadig ses på for eksempel mønter.

Man ved ikke hvornår og hvordan harpen kom til Irland, men det er et faktum at der har eksisteret handelsrelationer så langt tilbage som til oldtiden mellem Irland og middelhavslandene.

Harpen som Kim spiller på, er kendt som den keltiske harpe , og dens nuværende form har ikke forandret sig meget siden kelterne bragte det første instrument til det europæiske fastland.
Det keltiske rige inkluderede Irland, Skotland, Wales, Bretagne og dele af Spanien.

I Europa blev harpen brugt af omrejsende troubadurer og sangere, mens den i den keltiske kultur også blev brugt ved religiøse ceremonier.
Den berømte troldmand og magiker, Merlin, skulle efter sigende have været en fremragende harpespiller, og i det sagnomspundne Avalon, kelternernes paradis, blev både mænd og kvinder uddannet i harpens mysterier.
Den keltiske harpe kan stadig opleves i de gamle keltiske lande, hvor harpespillere som Alan Stivell og Robin Williamson ikke blot vogter over traditionen , men også videreudvikler instrumentet i samklang med den moderne verden.
Troubadur harpe
Troubadur harpeCorrigan harpe med nylonstrenge
Corrigan harpe med nylonstrengeCorrigan harpe med stålstrenge
Corrigan harpe med stålstrengeElektro harpe
Elektro harpe