Kim Skovbye biografi
Kim Skovbye er komponist, sangskriver og digter.
Han er født i 1955, og er opvokset i et kunstnermiljø i det indre København.
Kim begyndte at spille guitar i en tidlig alder, men håndterer i dag et utal af instrumenter såsom guitar, violin, bouzouki, mandolin, fløjter, cello, dulcimer, keyboards og den keltiske harpe, som er hans hovedinstrument.

I 1970 startede Kim sin professionelle karriere i den danske gruppe Utopia, og var aktiv i det dengang så sprudlende københavnske folkemusikmiljø, på steder som I mikroskopet, Vognhjulet og Munkekælderen.

I 1971 dannede han trio med sangeren og gøgleren Herman og den nu afdøde harmonika virtuos Egon Ågård. Det blev til mange år på gåggader og landeveje, og i 1978 sluttede samarbejdet med udgivelsen af LP’en Vejen Ud. Men gammel kærlighed ruster ikke og 16 år efter, i 1994, mødes de atter og indspiller børne cd’en Cirkus Tusindben.

I 80’erne rejser Kim en del i Irland, Wales og Bretagne; de gamle keltiske lande. Her fandt han en levende musiktradition, som senere er blevet en vedvarende inspirationskilde. Men Kim spiller ikke keltisk musik; "det er kelterne bedst til". Han arbejder med den skandinaviske tradition, hvor især lyset og landskabet er med til at forme og farve tonen i kompositionerne.

På hjemmefronten kaster Kim sig over børneteater og dramaarbejde, og arbejder i en årrække som musik- og dramalærer på Gentofte socialpædagogiske seminarium.
I 1986 udsender han sit første solo album, Skyggebokser, der er et blandet lydbillede af højteknologiske instrumenter og traditionsfyldte akustiske instrumenter.Indenfor rockmusikken indspiller Kim LP’en Eje Veje Væk Med Barsebäck. Overskuddet fra pladen går til det dengang nystartede "Next Stop Nevada.

I 1988 modtog Kim en række filmopgaver, og disse opgaver blev starten på et nært samarbejde med synthesizer musikeren Klaus Schønning. Resultatet af dette samarbejde kan høres på albummene Scandinavia og Heartland, hvor Kim har haft fuld mulighed for at bruge sin samling af utraditionelle strengeinstrumenter. Sammen med Schønnings flotte arrangementer skabes der et lydbillede, som strækker sig fra middelalderens klange op til nutidens og fremtidens visisonsfyldte musik.

Endnu to instrumentale albums udkommer de følgende år; Aftermath, hvor Kim bl.a. får selskab af sangerinden Annisette og Wayfarer, som udelukkende er et akustisk album for to keltiske harper. Her får Kim selskab af den tyske harpespiller Gabrielle Reger.

I 1994 indspiller han børneproduktionen Ask og Riana, som er lavet i samarbejde med børnebogsforfatteren Thorstein Thomsen. Produktionen er et musikdramatisk værk bygget på en gammel keltisk fortælling og indeholder sang, musik, dialog og fortælling.
Eventyret er i ’98 genudgivet på cd.

1994 er også året hvor Kim indleder et samarbejde med den tidligere Bifrost sangerinde Ida Kleemann. Samarbejdet udmunder i foreløbigt tre produktioner:
I 1995 Udsendes Mountains of Fire, en single-cd, til støtte for børn i det krigshærgede Jugoslavien.
Heart’s Friend er titlen på deres efterfølgende album som ser dagens lys i 1996.

I anledning af kulturby 96, opfordres duoen til at skrive en ny fastelavnssang, som præsenteres ved den store fastelavnsfest på Nationalmuseet i København under titlen Jeg er fastelavn. Sangen udsendes på kassette og cd.

Harpen er eventyrets instrument, og i 1997 udsender Kim cd’en There And Back Again, og er man velbevandret i eventyrets verden, vil man vide at det er undertitlen til Tolkiens bog The Hobbit/Hobitten. Musikken følger handlingen i bogen om Hobitten, Bilbo, der nødtvungent drager ud i verden og i selskab med troldmanden Gandalf, dværge, elverfolk og trolde vokser med opgaven.

I 1997, efter 15 år `s samarbejde på kryds og tværs, beslutter Skovbye , Klaus Schønning og Peter Brander at Danne trioen "The North".

Trioen skriver, komponerer, indspiller og producerer alt materiale sammen.
The North begynder som et hobbyprojekt,da alle tre samtidig er dybt involveret i egne projekter.
Efter intensive demo indspilninger skriver bandet i 98 kontrakt med Warner Music, og i 99 udgives albummet " The North".
Cd ’en indeholder 6 sange og 3 instrumental numre.
Et af højdepunkterne , i mere end en forstand, i bandets karriere , er da de bliver inviteret til at optræde ved den officielle åbning af Øresundsbroen.

The North optræder i 107 meters højde , alt imens en trup akrobater opfører en ballet på broens stålwirer specielt koreograferet til musikken.
De royale familier fra både Danmark og Sverige deltog i den officielle åbning , og ceremonien blev vist i TV i store dele af verden.

I de kommende måneder spiller The North en række koncerter landet over , og for at forevige magien ved disse shows beslutter de sig for at indspille cd´en The Fullmoon Concert" .
Koncerten finder sted I Fælledparken , København , og er et samarbejde mellem Warner Music og Danmarks radio.

DR sender koncerten live landet over, og albummet udgives i efteråret 2000.

Ved siden af aktiviteterne med The North indspiller Kim albummet " Eventide" - Lullabies for all ages.Et projekt hvor Kim vælger at være i det mere poetiske og stille univers; et projekt for solo harpe.
Det er en ide som han har haft i mange år , og det er det første album hvor han spiller på sin nye specielle harpe med metalstrenge.
Harpen er specielt bygget til ham af Camac Harps i Frankrig.
På dette album smelter musik og stilhed sammen - en bro mellem nat og dag.

En stor del af musikken er skrevet på Pillio , Grækenland , med det blå Agean Sea , som sin eneste musiske medspiller. Albummet udgives i april 2000.

" Sange standser ikke bare
livet går sin skæve gang.
Drømmene bliver måske mere klare
og får vingefang.Med disse noter på coveret udgiver duoen IdaKlemann & Skovbye albummet "Hvidt så vidt" , på Exlibris , i 2001.
Albummet indeholder 10 titler,alle sunget på dansk, og gør oprør mod tidens trend, hvor alt ellers er sunget på engelsk.

I månederne op til udgivelsen skriver Kim musik til danseteater forestillingen " Blote " af Camilla Stage , en forestilling som tager sit udgangspunkt i den nordiske mytologi.
Den svenske Nyckelharpe virtuos Olov Johansson, fra gruppen "Væsen" , optræder med Kim ved disse forestillinger.
Partnerskabet er en succes og Olov inviteres med til indspilningerne af " Hvidt så vidt ", hvor han bidrager med raffinerede Skandinaviske toner på sangene "Gennem mossede grene" og " Hvidt så vidt" .
Albummet bliver godt modtaget i medierne.

Samme år genudgives albummet " Heartland " , digitalt remastered, med et nyt cover , ny trackliste , og med et remix af sangen "Planispere", som har den legendariske Cy Nicklin på vokal. I mellemtiden har albummet været udgivet i 25 lande , hvor der er en stigende interesse for Kim`s harpespil.


Tolkien er oppe i tiden på grund af filmmatiseringen af "Lord og the rings" , og der opstår en fornyet interesse for Kim`s album "There and Back Again" fra 1997, inspireret af "The Hobbit" .
I efteråret 2001 tager Kim atter engang på rejse ind i Tolkien`s eventyrlige univers , og albummet "The Ring vol.1" udgives i November 2001.
Albummet dækker den første halvdel at trilogien "Lord of the Rings" , og er et akustisk baseret album fyldt med fløjter,
dulcimers, mandoliner ,bouzoukier og harper i alle varianter.
Udover Kim selv medvirker Klaus Schønning , Ida Klemann, Peter Brander, Olov Johansson, og albummet får 5-stjernede anmeldelser i pressen.
I et interview På DR, udtaler Kim ; "Tolkien er med sine bøger talsmand for det gode i mennesket , som altid vil vinde over de mørke kræfter som vi alle indeholder.
Han giver os et utal af roller at spille , Elver , Hobbitt , Ork , Trold , Wizard, etc..Han inspirerer én til at tænke anderledes, og til at tænke stort !!! Jeg er en glad mand hvis jeg på samme måde kan inspirere folk og bringe magi, mystik , og eventyr ind i dagligdagen".

I november 2003 udgives "The Ring vol.2.".
Samtidig har den sidste film i trilogien "Kongen vender tilbage " premiere, og Kim bliver inviteret til at spille i Tivoli`s koncertsal hvor premieren finder sted .
Tivoli stråler i al sin eventyrlighed, og der er fornemt besøg af kongefamilien og instruktøren Peter Jackson med diverse
skuespillere.

Et par dage før har Kim kunne opleves på DR,TV , hvor han spillede for de frysende Tolkien fans , som i en måned havde ligget i telt udenfor Imperial Bio for at få billetter til premieren.
Udsendelsen sendes 6 gange p.g.a. den store medieinteresse.
Interessen for musikken og dens historie er stor , Kim giver en række interviews til de store dagblade , hvor han fortæller om sit besøg hos Tolkien familien og deres accept af musikken.

I Januar laver Erik Kramshøj fra DR en række udsendelser om Kim og hans karriere helt tilbage fra de tidlige 70`ere , hvor han med sit daværende band " Utopia" , debuterede i Radioens koncertsal.
Koncerten sendes i fuld længde.

I foråret 2004 går et gammelt ønske i opfyldelse.
Kim skal med THE NORTH skrive musik til den første dansk producerede Omnimax film "På vej til Mars", som har pemiere juni 2004 i Tycho Brahe Planetarium, København.

Gruppen optræder ved premieren i perfekt selskab med planeter , måner og stjerner , og koncerten et glædeligt gensyn med gruppen som ikke har optrådt i 2 år.
Filmen er vellykket og er på plakaten i mere end et år.
Musikken er frit tilgængelig på www.the-north.dk , " A suite for Mars ", længde 18 min. , og et "must" for North fans.

2005 er koncertår.
Kim giver en række stemningsfyldte kirkekoncerter , hvor han spiller musik fra sin Tolkien produktion, og THE NORTH spiller koncert med
den legendariske rockgruppe Procul Harum.
Kim Skovbye
Kim Skovbye Kim spiller harpe i Tivoli
Kim spiller harpe i TivoliThe North i Amager Bio
The North i Amager BioKim Skovbye
Kim Skovbye
"Blote" danseteaterforestilling.Gabrielle Reger.
Gabrielle Reger.Kim Skovbye og Ida Kleemann
Kim Skovbye og Ida Kleemann Kim i The Tolkien Society i Oxford
Kim i The Tolkien Society i OxfordKim Skovbye, Mogens Andersen og Claus Schønning
Kim Skovbye, Mogens Andersen og Claus SchønningKim spiller
Kim spiller

Drogheda ,Irland .Kim med Peter G. Søresen.
Drogheda ,Irland .Kim med Peter G. Søresen.He3len Davies og Kim .Århus nov. 08.
He3len Davies og Kim .Århus nov. 08.
Skovbye- Brander .Marts 09.
Skovbye- Brander .Marts 09.
The North .2013
The North .2013